Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Více oblačnosti ale ještě poměrně teplo, hlavně na západě i přeháňky a bouřky

Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Aktuality

Dnes hlavně na východě musíme počítat s ranními mrazy. Již nad ránem ale začne od severozápadu přibývat oblačnosti a postupně převládne zataženo a dopoledne se na většině území přidá déšť, v polohách nad 800 m (na západě přechodně již od 600 m) půjde o sněžení. Na horách bude sněžení trvalé a vydatné. Sněžit zde bude i v noci na zítřek a zítra během dne (až odpoledne a hlavně k večeru budou srážky ustávat).

Na horách za dnešek a zítřek napadne od 5 do 20 cm sněhu, na hřebenech Šumavy, Krušných hor a Krkonoš to bude i více (ojediněle i přes 30 cm). Hlavně na Šumavě a na horách na severu Čech se očekává tvorba sněhové pokrývky i v podhůří. Sněžení zde tak bude komplikovat dopravu a může docházet k pádům stromů. Sníh bude totiž mokrý a bude obalovat stromy, které mohou pod náporem padat. Na horách lze očekávat komplikace v dopravě.

Zimní počasí také umocní vítr. Ten bude dnes hlavně v Čechách čerstvý s nárazy až 70 km/h (pocitovou teplotu tak sníží o dalších 5 °C). Zítra se potom čekají nárazy do 50 km/h.

Tip: Sledujte srážky on-line